Hulp bij het aankopen van een huis op de Canarische Eilanden. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt ongeveer 200 kilometer verwijderd van de kust van Marokko. Tenerife heeft de meeste inwoners vergeleken met de andere Canarische Eilanden: ca. 900.000. Tenerife is 2057 vierkante kilometer groot, waardoor het eiland ook direct het dichtstbevolkte eiland is. Het eiland staat bekend om de mooie natuur met rotsformaties, bananenbomen en zwart vulkaanzand. Dit heeft het eiland te danken aan de vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van Tenerife is El Teide. Deze berg is 3718 meter hoog en bevindt zich op ruim 7000 meter boven de zeebodem. Dit maakt de berg de grootste van heel Spanje. De vulkaan wordt als slapend beschouwd, wat betekent dat de vulkaan op dit moment niet (meer) actief is. De vulkaan is een van de mooiste ter wereld. De top van de berg biedt een prachtig uitzicht over het eiland. Daarnaast zijn er ook mooie groene, hoge bergachtige gebieden zoals Angana, Monte de Las Mercede en Punta del Hidalgo. Deze gebieden liggen in het noordoosten van de hoofdstad en hebben steile afgronden en kliffen.

Hoofdstad
De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife. Deze grote stad is aan de oostkust gelegen en heeft een belangrijke haven voor vracht en cruiseschepen. Samen met San Critobal de La Laguna, La Cuesta en Taco vormt de hoofdstad de Area Metropolitana de Tenerife: een dicht bebouwd en aaneengesloten gebied van vier steden met een goede samenwerking. De prijzen in het centrum zijn over het algemeen laag. De stad beschikt over een aantal mooie groene parken en goed verzorgde pleinen. Vanuit de stad zijn andere delen van het eiland goed te bereiken via een modern snelwegennetwerk.

Helemaal aan de westkust ligt Playa de San Juan. Vanuit deze plaats heb je een mooi uitzicht over de Atlantische oceaan en is het buureiland La Gomera te zien.

Klimaat
Tenerife is erg populair, mede dankzij het klimaat. Het wordt vaak het eiland van de eeuwige lente genoemd omdat de temperatuurverschillen van de winter en de zomer minimaal zijn. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de noordoostpassaat, een constant waaiende wind uit het noordoosten. Hierdoor is het gedurende het hele jaar door aangenaam: in de zomer is het gemiddeld 25 °C, in de winter gemiddeld 19 °C.

Het noorden is groen en vochtig, en heeft regelmatig last van bewolking en neerslag. Hier is het ook een stukje koeler dan in het zuiden. De bergen houden de wolken tegen zodat de regen maar op de helft van het eiland valt.

Het zuiden is droog, warm en zonnig. Hierdoor is het toerisme vooral in het zuiden gecentreerd. Het aantal zonne-uren is hoger dan in het noorden en er valt beduidend minder neerslag.

De oostkant heeft ook een warm en aangenaam klimaat maar er kan wel mist of bewolking voorkomen wat blijft hangen aan de bergflanken. De oostelijke kuststreek is een geliefd gebied voor windsurfers gezien de sterke wind.

Bereikbaarheid

Gedurende het hele jaar kan er gevlogen worden van en naar Tenerife met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Dit kan vanaf Schiphol maar ook vanaf regionale luchthavens. De meeste vluchten komen aan op het zuidelijke vliegveld. Er kan tegen redelijke tarieven gevlogen worden tussen de Canarische Eilanden. Het is ook mogelijk met de boot te gaan vanaf Cadiz (Zuid-Spanje), de reistijd bedraagt dan ongeveer 35-40 uur.

Overige weetjes:

Valuta: Euro
Tijdverschil: Één uur vroeger dan in Nederland
Gesproken taal: Spaans
Fooi: Ca. 5-10 procent
Telefoon: Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Tenerife is 0031
Elektriciteit: Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom
Siësta: Van 12.00 tot ongeveer 15.00 a 16.00 uur
Prijzen: Iets goedkoper dan Nederland
Water: Water uit de kraan bevat veel chloor en kalk. Het kan in principe gedronken worden maar het is beter te kiezen voor een filtersysteem of flessen uit de supermarkt
Provincies: De Canarische Eilanden zijn verdeeld over twee provincies en horen bij Spanje

Wanneer je contact wilt met onze aankoopmakelaar of graag meer informatie zou willen ontvangen over onze service, vul dan ons contactformulier in.

Meer informatie over Tenerife?
Ga dan de volgende website: woning-tenerife.nl