Hulp bij het aankopen van een huis op de Canarische Eilanden. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar kan een belangrijke rol spelen bij het aankopen van een nieuwe woning. Niet alleen door de ervaring van een aankoopmakelaar, maar ook door zijn kennis van de lokale huizenmarkt en huidige marktprijzen. Door een bemiddelaar in de armen te nemen kan er een hoop geld worden bespaard. De aankoopmakelaar kan de aankoopprijs namelijk dusdanig naar beneden brengen dat je duizenden euro's kunt besparen. Daarnaast behoedt de aankoopmakelaar je voor valkuilen. In een land als Spanje wijkt het aankooppproces namelijk erg af van het aankoopproces zoals wij dit gewend zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk slachtoffer worden van Spaanse verkoopmakelaars. 

Onafhankelijkheid
Een ander groot voordeel van onze Nederlandse makelaar ten opzichte van zijn Spaanse collega's is zijn onafhankelijkheid. Onze aankoopmakelaar verkoopt namelijk geen huizen waardoor hij altijd zuiver te werk gaat. Het enige belang van onze aankoopmakelaar is namelijk dat hij de woning die jij op het oog hebt weet uit te onderhandelen naar een zo laag mogelijke aankoopprijs. Hierdoor weet je zeker dat de aankoopmakelaar uitsluitend gericht is op jouw belangen.


Overige taken
Onderhandelen is niet het enige dat de aankoopmakelaar voor jou kan doen.

De volgende zaken behoren ook tot de service van de aankoopmakelaar (dit is bij het tarief inbegrepen):

 • De aankoopmakelaar voert een omgevingsscan uit;
  De makelaar beoordeelt de omgeving van de woning. Hij kijkt dan bijvoorbeeld naar regionale ligging en bereikbaarheid, afstand tot winkels, gezondheidszorg, ontspanning, cultuur en buurtbewoners
 • De aankoopmakelaar doet onderzoek naar het bestemmingsplan;
  In het bestemmingsplan staat wat de toekomstplannen zijn voor een bepaald gebied
 • De aankoopmakelaar doet onderzoek naar eigendom;
  Het komt nog wel eens voor in Spanje dat de verkoper niet de eigenaar is en dus de woning helemaal niet kan leveren.
 • De aankoopmakelaar controleert de woning op gebreken;
 • De aankoopmakelaar begeleidt je bij het bezichtigen van de woning(en);
 • De aankoopmakelaar adviseert over de meest optimale aankoopfinanciering en bijbehorende verzekering;
 • De aankoopmakelaar brengt je in contact met een notaris. De tarieven liggen bij alle notarissen vrijwel gelijk, het is dus zaak op kwaliteit te selecteren. Onze notarissen hebben de bereidheid om de koopakte vooraf te controleren op afwijkende bepalingen die in jouw nadeel zouden kunnen werken. Zekerheid voor alles.

Je kunt voor vragen uiteraard contact opnemen met de aankoopmakelaar.

Oriëntatie week

Onze extra service kan voor jou interessant zijn wanneer je eerst wat meer wilt weten over (wonen op) een van de eilanden, en informatie wilt over verschillende locaties. Deze service is ook ideaal wanneer je eerst nog wat woningen wilt bezichtigen alvorens een beslissing door te geven aan de aankoopmakelaar.
Wanneer je van deze service gebruik wilt maken, kun je ons dit een maand van tevoren laten weten. Wij regelen dan het appartement, halen je op en maken met jou een programma voor de week. De week verloopt zoals jij dat in gedachte hebt, wij passen daar het programma op aan.

De service bestaat uit het volgende:

 • Een week (8 dagen) overnachten in een uitstekend appartement, inclusief zwembad en tennisbanen;
 • Taxi van en naar het vliegveld*;
 • Voorlichtingsdag over het eiland en over de verschillende voor- en nadelen van diverse locaties;
 • Voorlichting over kopen op het betreffende eiland. Dit is een 'flexibele' voorlichting. Zo geef je aan waar je graag meer over zou willen weten en wanneer het jou uitkomt;
 • Twee bezichtigingen samen met de aankoopmakelaar
  Meerdere bezichtigingen met de aankoopmakelaar is mogelijk voor de meerprijs van € 25 per bezoek;
 • Autohuur mogelijk voor € 20 per dag. Je kunt dit van tevoren bij ons aangeven, dan regelen wij dat er een auto klaar staat op de dagen dat je dit wenst.

Kosten
Deze service kost slechts € 500 per persoon
Minimaal twee personen

* Dit zal in de meeste gevallen gaan om vliegveld Tenerife Zuid (Reina Sofia). Je kunt contact opnemen wanneer hiervan wordt afgeweken.

Contact
Wanneer je nog vragen hebt of een aanvraag zou willen doen kun je het contactformulier invullen.