Hulp bij het aankopen van een huis op de Canarische Eilanden. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

NIE

Número de Identidad
Je hebt een Número de Identidad (NIE) nodig wanneer je in Spanje een huis wil kopen, een bedrijf wil starten, een bankrekening wil openen en voor het invullen van officiële formulieren. Een NIE moet worden aangevraagd door zowel niet-Europeanen als Europeanen. Het NIE nummer is vergelijkbaar met het Nederlandse Burgerservicenummer.

Oficiana de extranjeros
Het NIE nummer kan aangevraagd worden bij een Oficiana de extranjeros. Dit is een politiebureau met een apart kantoor voor buitenlanders. Je dient een aanvraagformulier te downloaden en deze in te vullen. Met dit ingevulde formulier kun je dan samen met een geldig identiteitsbewijs en een kopie daarvan naar het politiebureau gaan. Je ontvangt dan twee papieren, een formulier met het bewijs van jouw aanvraag en een formulier waarmee je naar de bank kunt gaan om daar te betalen. Je kunt terecht bij de dichtstbijzijnde bank.
Na een aantal dagen (in Tenerife is dit drie dagen) kunt je jouw NIE nummer ophalen bij het politiebureau. Je dient dan wederom jouw identiteitsbewijs mee te nemen en het betalingsbewijs van de bank.

De kosten voor het aanvragen van een NIE nummer bedragen ongeveer € 10,00.