Hulp bij het aankopen van een huis op de Canarische Eilanden. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Overige eilanden

De Canarische Eilanden bestaan naast Gran Canaria en Tenerife nog uit vijf andere grote eilanden: El Hierro (Ferro), Feurteventura, La Gomera, La Palma en Lanzarote. De eilandengroep bestaat uit 2 provincies: Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro) en Las Palmas de Gran Canaria (Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote).

Naast deze 'grote' eilanden zijn er ook zes kleinere eilanden: Graciosa, Alegranza, Montana Clara, Isla de Lobos, Roque del Este en Roque del Oeste. De eilandengroep ligt voor de noordwestkust van het Afrikaanse vasteland, op ongeveer 100 kilometer afstand van de kust van Zuid-Marokko en liggen in een licht gekromde boog. Lanzarote is daarbij het meest oostelijke eiland, El Hierro het meest westelijk.

Kunstnijverheid

Op de Canarische eilanden zijn nog diepgewortelde tradities en kunstnijverheid te vinden. Zo zijn er ambachten als borduurwerk, keramiek, kantklossen en houtsnijwerk.
La Gomera staat bijvoorbeeld bekend om de gevlochten manden en El Hierro om de geweven tapijten en tassen.
De eilanden Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote trekken de meeste toeristen. Fuerteventura wordt ook steeds populairder. El Hierro, La Gomera en La Palma worden vooral bezocht door wandelaars en natuurliefhebbers.

Overige weetjes:

  • Carnaval speelt een grote rol op de Canarische eilanden. Carnaval vindt elk jaar plaats tijdens de 10 tot 14 dagen voor Aswoensdag.
  • De eerste bewoners van de eilanden arriveerden vermoedelijk rond 3000 v. Chr..
    Pas in 1312 worden ze door zeelieden 'herontdekt' onder leiding van de Italiaans-Genuaanse kapitein Lanzarotus Marocelus.
  • De vluchttijd van Nederland naar de Canarische eilanden is ongeveer 4,5 uur.
  • Het minst regen valt op de eilanden Lanzarote en Fuerteventura.
  • De Canarische Eilanden zijn van vulkanische oorsprong. De eilanden zijn eigenlijk toppen van vulkanen. Een aantal vulkanen is nog steeds actief, maar het is al lang geleden dat er een uitbarsting heeft plaatsgevonden. De laatste serieuze uitbarsting was in 1826 op Tenerife.
  • De zeven eilanden zijn allemaal van vulkanische oorsprong, maar variëren allen in landschap. Zo zijn er groene stukken, dorre stukken, fijn zandstrand, zwarte stranden, ruwe bergen en gladde vlaktes.

Aankoopmakelaar
Wil je op een van de overige eilanden een woning kopen?
Neem dan contact op met de aankoopmakelaar om te zien wat hij voor jou kan betekenen.