Hulp bij het aankopen van een huis op de Canarische Eilanden. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Gran Canaria

Gran Canaria is een erg populair eiland onder de zonzoekers. Het eiland ligt 210 kilometer verwijderd van de noordwestkust van Afrika en heeft een oppervlakte van 1560 vierkante meter. In 2009 woonden er 838.397 mensen op het eiland. Het hoogste punt van het eiland ligt op 1949 meter, dit is de top van de Pozo de las Nieves.

In tegenstelling tot Tenerife heeft Gran Canaria wel witte zandstranden waarbij de stranden van Maspalomas eruit springen. De Duna de Maspalomas (duinen van Maspalomas) zijn een beschermd natuurgebied en erg geliefd bij natuurliefhebbers en fotografen.

Meest populaire plaatsen:

  • Playa del Ingles
  • Maspalomas
  • Puerto Rico
  • Puerto de Mogan
  • San Agustin

Playa del Inglés spant hierbij de kroon. Dit is de bekendste en drukste badplaats van Gran Canaria en ligt aan de zuidkant van het eiland. Naast de vele winkelcentra en restaurants bevindt zich hier ook een zandstrand met een lengte van zeven kilometer. Het strand loopt door tot Maspalomas.

Overige mooie plekken:

  • De meest romantische plaats van het eiland is Puerto de Mogán. Deze plaats wordt ook wel het Venetië van de Canarische Eilanden genoemd.
  • Prachtige subtropische flora vindt u in het dal Valle de Agaete.
  • Prachtige uitzichten vind je op de Roque Nublo (1803 meter hoog) of de Pico de las Nieves (1949 meter hoog).

Hoofdstad
De hoofdstad van het eiland is Las Palmas de Gran Canaria, kortweg Las Palmas. De stad ligt in het noordoosten van het eiland en is vooral erg populair bij de bewoners van het eiland. Doordat de meeste toeristen in het zuiden van het eiland zitten is Las Palmas wat minder toeristisch. Las Palmas is de grootste stad van de Canarische Eilanden en telde in 2006 377.000 inwoners. De stad beschikt over een Universiteit en een drukke haven.

Klimaat
Het heerlijke klimaat op het eiland heeft Gran Canaria te danken aan de noordoostpassaat en de Canarische Stroom, een aftakking van de Golfstroom. Hierdoor is het klimaat aan de kustgebieden bijna constant. In het zuiden van Gran Canaria is het warmer, droger en zonniger dan in het noorden, doordat het zuiden in de regenschaduw van de bergen ligt.

De gemiddelde temperatuur op Gran Canaria is 22 °C met januari als koudste maand (17 °C) en augustus als warmste maand (24 °C). De natste maanden zijn november, december en januari, de droogste maanden zijn juni, juli en augustus. Dankzij de golfstroom ligt de zeewater temperatuur gedurende het hele jaar door tussen de 19 °C en 24 °C.

Bereikbaarheid
Las Palmas is het hele jaar door te bereiken per vliegtuig. Dit kan vanaf Schiphol maar ook vanaf regionale luchthavens. Het is ook mogelijk tussen de Canarische Eilanden onderling te reizen tegen redelijke tarieven.

Vanuit Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura is het eiland ook per veerboot te bereiken.

Overige weetjes:

Valuta: Euro
Tijdverschil: Één uur vroeger dan in Nederland
Gesproken taal: Spaans
Fooi: Ca. 5-10 procent
Telefoon: Het kiesnummer voor Spanje is 0034
Het kiesnummer voor Nederland vanuit Tenerife is 0031
Elektriciteit: Het gangbare voltage is 220 Volt-wisselstroom
Siësta: Van 12.00 tot ongeveer 15.00 a 16.00 uur
Prijzen: Iets goedkoper dan Nederland
Water: Water uit de kraan bevat veel chloor en kalk. Het kan in principe gedronken worden maar het is beter te kiezen voor een filtersysteem of flessen uit de supermarkt
Provincies: De Canarische Eilanden zijn verdeeld over twee provincies en horen bij Spanje.

U kunt ons aanvraagformulier invullen wanneer je aankoopbegeleiding wenst of liever eerst nog wat meer informatie wilt.

Meer informatie over Gran Canaria?
Ga dan naar aankoopmakelaar-grancanaria.nl